En el tractament de la malaltia celíaca hi ha principalment un problema d’incultura i inconsciència, tant en l’àmbit personal del malalt com de la societat en general. L’arrel del problema és el malalt celíac, ja que no té la informació suficient, per tant, va dirigit a aquest.
La informació és poder i, en aquest cas, és poder conèixer i entendre el problema per realitzar la dieta correctament i poder tenir opcions per realitzar-la en totes les circumstàncies de la vida. L’objectiu és facilitar una informació complexa de manera accessible i comprensible per l’usuari i la societat. Amb la finalitat d’aconseguir millores socials i repercutir en el benestar del celíac.
La problemàtica es soluciona amb un manual global —en format físic d’una petita publicació editorial— de la malaltia, que explica, amb visualització de dades, què és la celiaquia, el perquè, les causes, les conseqüències, etc. és a dir, les nocions essencials, i en facilita una consulta àgil i ràpida. Com que l’objectiu és arribar al màxim de gent possible, ha de seguir una estètica amable, simpàtica, propera, sensible, neta i sense perdre el punt d’objectivitat que té el tema, i sobretot, de fàcil comprensió. Desmarcant-se dels antecedents negatius.
Les primeres descripcions sobre una malaltia similar a la celiaquia van ser realitzades al segle II dC pel metge grec Aretaeus de Capadòcia. És per això que s’investiga i es busca l’origen, perquè la celiaquia no és una malaltia del s. XXI. Etimològicament l’origen de la paraula celiaquia ve del grec Koila (ventre).